Tiffany - Tools

 

L.C.Tiffany

Tiffany je bio dizajner enterijera i inovator u ovoj umetnosti izrade stakla. Pre svega je zaslužan za predstavljanje novih načina oblikovanja i spajanja stakla koje su ovakve predmete učinile još soficistiranijim. Sve lampe rađene od raznobojnog stakla se danas nazivaju tifani lampe, što samo govori o važnosti ovog čoveka.
Tip stakla za koji je dobio veliku nagradu u Parizu je "Favrile". Naime Tifanny obojeno staklo više nije dobijao samo tako što je nanosio boju na staklenu površinu, već se pravilo posebno staklo u koje je već umešana boja. Tako se dobija posebna nijansa koja se presijava. Ovo je tada bio revolucionaran poduhvat koji se i danas primenjuje.

Naučite Tiffany tehniku izrade vitraža

Kod nas i sami možete naučiti ili usavršiti ovaj nesvakidašnji zanat. Upoznaćete tehnike izrade šablona, sečenje, brušenje, lemljenje, upotrebu bakarne folije...
Polaznici će sami stvarati svoja dela. Steći ćete veštinu da nastavite da stvarate nove samostalne projekte ili da jednostavno napravite nešto ugodno za sebe.

Obuka se održava u dogovoru sa polaznicima i uključuje
sve što je potrebno za kreiranje prelepih umetničkih dela.

Kontaktirajte nas za više informacija.

Alat potreban za početak rada sa staklom sastoji se od sekača za staklo, mašine za brušenje i lemilice, kao i nekoliko tipova klješta, lenjira, flomastera otpornih a vodu, makaza i obaveznih naočara za zaštitu očiju.

Staklo je svakako prvi i osnovni materijal. Postoje različite vrste stakla i za različitu upotrebu: zavisno da li se radi o lampi, vitražu ili nečem drugom. Neizostavna je i bakarna folija kojom se obmotava svaki deo stakla. Nakon obmotavanja se ti delovi spajaju lemljenjem uz pomoć kalaja.

Moji počeci i obuka kod Mire Premiski ovekovečeni su i u časopisu Magazin.

Copyright 2015. All rights reserved by pavelgeorgijev@gmail.com web design, Velika Plana